100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı için fidan dikildi

Mamak Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yeşilbayır Mahallesi’nde oluşturulan 100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı Fidan Dikim töreni büyük bir katılımla geçekleşti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program geniş bir katılımla yapıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse törende yaptığı konuşmada “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes sloganı ile bugün bu programı icra ediyoruz. Ormanlar sadece ağaç değil; hayattır, sağılıktır, mutluluktur, huzurdur. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında daha yeşil bir vatan için hep beraber seferber oluyoruz. Toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına nefes olacak, daha güçlü bir Türkiye için boy verecekler” dedi.

Köse, “Sanayileşmenin hızının arttırıldığı günümüzde havanın, suyun, toprağın ve doğal güzelliklerin korunması artık daha önemlidir. Bu kapsamda ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon ve toprak kaymasını engelleyici tedbirler almak toprak su ve bitki arasında bozulan dengeyi tekrar oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması ile mümkündür” dedi.

100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı hakkında

11 bin metre kare alanda oluşturulan ormanda 2023 adet fidan dikimi yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla alan içerisinde 100. yıl yazısı oluşturuldu. Sonsuzluğu ifade eden 495 leylandi ağacı, doğruluğu simgeleyen bin 525 mavi servi ağacı dikildi. Alana dikilen 3 çınar ağacı ise güçlülüğü ve sağlamlığı simgeliyor.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku