Çelebi: Erdoğan enflasyonla baş edemiyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi,  Erdoğan’ın talimatıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nin, yüzde 50 oranında indirim uygulamasına ilişkin eleştiride bulundu. Çelebi:” Zincir marketler enflasyonu yükseltiyor diyen Erdoğan dahi enflasyonla baş edemiyor” dedi.

“Suç Erdoğan’ın politikalarında”

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, 16 Ekim’den itibaren temel ürünlerinde %50’ye varan indirim yapacağını açıklamış ama medyaya yansıyan haberlerde bu indirimin yapılmadığı ortaya çıkmıştı.  Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan  Çelebi, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nin hiçbir zaman uygun fiyatlı olmadığını ifade ederek:”Erdoğan, zincir marketlerin enflasyonu yükselttiğini belirterek ‘ Tarım Kredi Kooperatifi marketleri kuracağız ve burada bütün ürünler uygun fiyata satılacak,’ demişti. Şimdi görüyoruz ki suç zincir marketlerde değil Erdoğan’ın ekonomik politikalarında. Çünkü Erdoğan’ın talimatıyla kurulan marketleri’nin fiyatları,  zincir market fiyatları ile aynı düzeyde” dedi.

“Dış güçleri suçlamaktan  vazgeçin”

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde  %50 değil  %27 oranında bir indirim yapıldığını belirten Çelebi. “Kaldı ki bu marketlerin 2023 yılının ilk altı ayındaki zararı yaklaşık 500 milyon civarında. Bu da  gösteriyor ki marketlerin işletilmesindeki beceriksizliğin faturası   milletin omuzlarına yükleniyor” dedi.

Çelebi iktidara seslenerek “Artık halkı oyalamaktan, marketleri, zabıtaları, dış güçleri suçlamaktan vazgeçin.Çuvaldızı da, iğneyi de kendinize batırın” dedi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku