ÇHD: Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yaptığı basın açıklamasında, gözaltına alınan üye ve meslektaşlarının  derhal serbest bırakılmasını istedi.

“Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve gerekçesi henüz bilinmeyen soruşturma kapsamında  aralarında   Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube Başkanı Ceren Yılmaz, Şube Yöneticisi Fatih Gökçe ile üyeler Bilge Topçu ve Ilgın Gökçe’nin de  bulunduğu  20 kişi,  evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

ÇHD Ankara Şubesi tarafından konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan ilk  açıklamada “Dün gece Ankara Şube Başkanımız Av. Ceren Yılmaz, Şube Yöneticimiz Av. Fatih Gökçe, üyelerimiz Av. Bilge Topcu ve Ilgın Gökçe isimsiz bir ihbar ve savcının yazılı talimatı ile gözaltına alınmıştır. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!” denildi.

“Savunma susmadı, susmayacak”

ÇHD Ankara Şubesi gözaltları ile ilgili bugün saat 17:00’de  Dernek binasında bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına  Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Adalet İçin Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması ve Toplumsal Hukuk üyeleri katıldı.

ÇHD avukatlarından Nergiz Görnaz, toplantıda yaptığı konuşmada hukuki süreci takip ettiklerini  belirterek şunları söyledi. “Haksız ve hukuksuz şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Keyfi ve hukuksuz uygulamaları her alanda yönetme biçimi olarak dayatan siyasi iktidar, çok açıktır ki bu hukuksuzluğa karşı çıkan avukatları da hedefine almaktadır. Derinleşen yönetememe krizi, toplumsal muhalefete ve onun demokratik kazanımlarına dönük saldırıları beraberinde getirmektedir. Meslektaşlarımızın da içinde yer aldığı gözaltların nedeni tam da budur” dedi.  Toplantı, hukukçuların “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları ile sona erdi.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku