Erdal Eren, idamının 43’üncü yılında anıldı

Emek Partisi ve çeşitli kuruluşların üyeleri, 12 Eylül askeri cuntası tarafından 17 yaşındayken yaşı büyütülerek  idam edilen Erdal Eren’i idamının 43. yılında Karşıyaka’daki mezarı başında andılar.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından 13 Aralık 1980’de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, Sinan Suner ve Ercan Koca’yı Karşıyaka’da bulunan mezarları başında anıldılar.  EMEP Gençlik Kolları’ndan  Bilgesi Kiper yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Sömürü düzeni devam ediyor”

“Erdalların mücadelesi, sermayedarların egemenliğinin insanlığın tüm birikimini kendi karları için kullanmasına karşı, emekçilerin emeğinden alınanların burjuvazinin cebine girmesine karşıydı. Bugün bu sömürü düzeni devam ediyor. Tek adam yönetimi, bütün ekonomi plan ve programlarında emekçilerin cebinden aldıklarını vergi aflarıyla, teşviklerle sermayedarlara veriyor. Bütçe planlarında Türkiye gençliğinin uğruna sokaklara döküldüğü barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına dair tek bir kalem bulunmazken, sermayenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik onlarca plan yapılıyor”

“12 Eylül darbesi 43 yıldır  devam ediyor”

Konuşmasında “12 Eylül darbesi, yeniden tahkim edilerek, eksik yanları tamamlanarak 43 yıldır  devam ediyor. Ülkenin haline bakın, 12 Eylül’ü aratıyor mu?” diyen soran  Ankara 78’liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk de  şunları söyledi.

“Cezaevleri bilim insanları, öğrenciler, öğretmenler, siyasiler tarafından dolduruluyor. Kıblesi 6. Filo ve Beyaz Saray olan, dini imanı para olan, soyguncu, vurguncu, depremi ranta çeviren, pandemiyi fırsata çeviren bir bela başımıza geldi ve devam ediyor. Bir taraftan darbelerden beslenen ve darbeleri Allah’ın lütfu olarak değerlendiren bir anlayış var karşımızda,  diğer taraftan egemenler, kirli tarihine sığınarak can almaya, kan dökmeye, haklarımızı gasp etmeye devam ediyorlar. ”

Hüseyin Esentürk konuşmasını “Bizim çağrımız şudur: geçmişimizde direnme kültürünü, direniş kültürünü, birlikte mücadele kültürünü yaşamlarımıza geri çağırmak, Erdal olmak, Deniz olmak, Mahir olmak, İbrahim olmak gerekir” diyerek tamamladı.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku