Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem!

Japonya’nda   7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  7.5’lik büyük depremden 8 dakika sonra bu kez 6.2 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.  Depremde Shika kentinde bir kişinin hayatını kaybettiği, en az altı kişinin olduğu bildirildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nin yayınladığı (USGS) haritaya göre, dokuz kilometre derinlikte gerçekleşen depremin Japonya’nın büyük bir kısmında hissedildi.

 

 

Depremden sonra büyük otoyolların kapatıldığı, hızlı tren seferlerinin askıya alındığı Japonya’nın Ishikawa kentinde yaklaşık 32 bin 500 evde elektrik kesintisi yaşandı.

Depremde bazı konutların çöktüğü ve enkaz altında kalanların olduğu biliniyor. YYapılan açıklamalarda  Shika kentinde bir kişinin hayatını kaybettiği, enkaz altında en az altı kişinin olduğu bildirildi.

 

Tsunami uyarısı

Yetkililer, depremin hemen ardından tsunami uyarısı yayınladı. Japonya‘nın resmi televizyonu NHK, depremin Noto bölgesini vurduğunu bildirerek “Tüm sakinler acil şekilde yüksek yerlere tahliye edilmelidir” uyarısı yaptı. Japon Meteoroloji Ajansı ise, tsunami dalgalarının yüksekliğinin 5 metreyi bulabileceğini duyurdu.

 

 

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku