Klasik Otomobil Festivali Ankara’da başladı

Altındağ Belediyesi ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Klasik Otomobil Festivali, Ankara’da başladı. Türkiye’nin farklı illerinden 600’den fazla otomobilin katıldığı  Festival, Başkent Millet Bahçesi`nde ziyarete açıldı.  Festival, bugün ve yarın gezilebilecek.

2124097

“Nostalji yapmak isteyenleri bekliyoruz”

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Başkent Millet Bahçesi’nde  600`den fazla klasik aracın sergilendiğini belirtti. Türk ve yabancı filmlerde görülen otomobillerin aynılarının bu festivalde yer aldığını söyleyen Balcı, “Bütün Ankaralıları, klasik otomobil severleri, nostalji yapmak isteyen herkesi bekliyoruz. Yoğun bir ilgi var. İlgi nedeniyle bunu yapmak için harekete geçtik. Hem araç hem de gelen ziyaretçi sayısı bu sene rekor kıracak.” dedi.

Ankara Klasik Otomobil Kulübü Başkan Yardımcısı Bülent Topaçlıoğlu ise geçen sene festivalin ilki olduğunu hatırlatarak, “Gençler daha çok spor arabalardan hoşlanıyor, orta yaşlı ve yaşlı insanlar daha çok salon tipi arabalardan hoşlanıyor.” dedi.

Festivalde en büyük ilgiyi 1982-1986 yılları arasında ABD`de çekilen, Türkiye dahil birçok ülkede yayınlanan televizyon dizisi “Kara Şimşek”te kullanılan otomobil gördü.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku