Murat Demirbaş, Çayyolu için projesini açıkladı

Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan adayı T. Murat Demirbaş, Çankaya’nın Çayyolu bölgesinde yaşayan vatandaşlar için ulaşımın bir çile haline geldiğini ve seçildiğinde bu sorunu çözeceğini belirten Murat Demirbaş konuyla ilgili projelesini açıkladı.

“Göz Yummayı Kendimize Yakıştıramıyoruz.”

 T. Murat Demirbaş, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Çankaya’mızın en önemli ulaşım sorunu Çayyolu bölgemizde yaşanıyor. Çayyolu, Yaşamkent, Koru ve Türkkonut bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız metrodan indikten sonra evlerine giderken ciddi bir ulaşım sorunu yaşıyor. Hal böyle olunca kimi insanlarımız metro çıkış bölgesine araçlarını park edip metrodan indikten sonra özel araçlarını kullanarak  çözüm buldular. Biz sorunların karşısında göz yummayı veya görmezden gelmeyi kendimize yakıştıramıyoruz.”

Murat Demirbaş “Göz Yummayı Kendimize Yakıştıramıyoruz”

Hafif Raylı Sistem Çözümü

Hafif raylı sistem projesi geliştirdiklerini dile getiren Demirbaş açıklamasına şöyle devam etti: “Sevgili Çankayalılar çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Sorunlar çözülmek için vardır. Bugüne kadar Belediyeyi yönetenler sorunlardan kaçtılar. Onlar kaçtıkça sorunlar büyümeye devam etti. Çayyolu, Koru, Yaşamkent ve Türkkonut bölgesine hafif raylı bir sistem projesi öneriyoruz. Geliştirdiğimiz çözüm ile alt yapıya zarar vermeyeceğiz ve hızlı bir ulaşım ağı kuracağız. Bu ulaşım çözümümüz sayesinde vatandaşlarımız rahat edecekler.”

Projesi için Çin’e gitti

Yakın zaman önce Çin’e bir  ziyaret gerçekleştiren Demirbaş, “ Biz Çankaya Belediyesi’ni halk için yönetmeye talibiz. Bu nedenle çözüm neredeyse onu bulmaya çalışacağız, dünyadaki olumlu örnekleri inceleyeceğiz. Çayyolu bölgemizin ulaşım sorunu çözmek için Vatan Partisi heyeti olarak Çin’e bir ziyaret gerçekleştirdik. Biz daha yönetime gelmeden çözümler için harekete geçiyoruz. Çin’de bulunduğum sürede yerel belediyecilik örneklerini inceledim. Aynı zamanda geliştirdiğimiz hafif raylı sistemi; güvenilir ve kaliteli bir şekilde inşa etmek için SPIC şirketi ile görüşmeler yaptım ve şimdiden anlaşmalar sağladık. 1 Nisan günü vatandaşlarımızın takdiri ile belediye başkanı olursam inşaat faaliyetlerine başlayacağız.” dedi.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku