“Sağcı adaylara kesinlikle oy vermeyeceğiz”

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  yerel seçimlerde sağcı ve milliyetçi adaylara kesinlikle oy vermeyeceklerini söyledi. İstanbul’da basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Bakırhan, “Bizim sağcı bir iktidarı, sağcı bir muhalefeti destekleyerek değiştirme gibi bir amacımız yok” dedi.

“Herkese çağrı yapıyoruz”

Bakırhan, Türkiye’de  daha önce hiç denenmeyen bir aday belirme süreci izleyeceklerini,  bu sürecin üye ve delegelerle sınırlı kalmayıp, kentin tüm bileşenlerini kapsayacağını belirtti.  Halktın içinden  çıkan her adayın HEDEP’in resmi adayı olacağına vurgu yapan Bakırhan, aday belirlemede  merkezin herhangi bir müdahalesinin olmayacağını söyledi. Bakırhan ayrıca, seçimlere bağımsız girme kararlarının siyasi bir  bir taktik olmadığı ve  pazarlık amacı taşımadığını ifade etti.

Yerel seçimlerde ‘kent uzlaşısı’ olarak tarif ettikleri stratejileri hakkında bilgi veren Bakırhan, uzlaşının siyasi partileri de kapsamakla birlikte,  kentin en geniş toplumsal mücadele birlikteliğini sağlamayı hedeflediğini belirterek  İşbirliğine, uzlaşıya açık olan herkese çağrı yapıyoruz ” dedi.

“Protokol utanç belgesidir,unutulmayacaktır”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçimlerin ikinci turu öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı protokol ile ilgili de konuşan Bakırhan, protokolun bölgede ciddi bir rahatsızlık yarattığını, protokolün bir  utanç belgesi olduğu ve asla unutulmayacağını ancak CHP ile görüşmelerine engel olmayacağını belirtti.

Yerel seçimlerde İstanbul için ayrı bir plan yapmadıklarını belirtten Bakırhan,“ İstanbul, yoğun Kürt nüfusunun yaşadığı, en fazla oy aldığımız kentlerden birisidir. İstanbul bizim için de önemlidir, ancak biz genel bir çerçeve ortaya koyduk, İstanbul’a ayrı bir parantezimiz yok. Herkes İstanbul’u konuşuyor ama Ankara’da biz olmadan Mansur Yavaş’ın kazanma şansı yoktu” dedi.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku