Selahattin Demirtaş, hasta annesini ziyaret etmek için Diyarbakır’a gitti

Halkların Demokratik Partisi Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı yüzünden hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda olan annesi Sadiye Demirtaş’ı ziyaret etmek için  özel uçakla Diyarbakır’a götürüldü.

Yaklaşık 300 polis ve askerin hastane çevresinde beklediği ziyaretin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanından cezaevine geri götürüldü. Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle 10 Ocak’tan bu yana tedavi görüyor.

Edinilen  bilgiye göre,Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum yetmezliği ve enfeksiyon nedeniyle 19 Ocak’ta hastaneye kaldırıldı. Böbrek yetmezliği de bulunan Sadiye Demirtaş’ın sağlık durumu düzelmeyince ailesi Selahattin Demirtaş’a durumu bildirdi. Demirtaş, 22 Ocak’ta avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na başvurdu.  Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla Diyarbakır’a götürüldü.

Hastanede yoğun bakımın bulunduğu iki kat ziyaret nedeniyle, hastalar dışındaki kişilere kapatıldı. Demirtaş, yoğun bakımdaki annesini ziyaret ettikten sonra eşi Başak Demirtaş, kızları ve kardeşleri ile de görüştü.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku