Selim Kaymak, Gölbaşı için projelerini açıkladı

Gölbaşı Belediye Başkanlığı  AK Parti Aday Adayı Selim Kaymak, düzenlenen basın toplantısında Gölbaşı’nın sorunlarını çözme ve seçildiği taktirde  Gölbaşı’nın geleceğine dair gerçekleştireceği projeler ve hedeflerini açıkladı. Kaymak şunları söyledi.

“İlçeye yeni fabrikalar”

“Gölbaşı sanayisinin modern bir yere taşınması ve o alanın sosyal alanlarla donatılarak, modern bir hale getireceğiz. Bununla beraber Gölbaşı’nda fabrikalaşma sürecinin bir sekteye uğradığını düşünüyorum.  Bunun önünü açarak ve gerekli desteklemeleri yaparak yeni fabrikaların ilçeye kazandırılması noktasında düşüncelerimiz var.”

“Dört ilçe hattında entegre tesis”

“Gölbaşımızın güney yakası ve Ankara’nın güneyinde Bala, Şereflikoçhisar, Haymana ve Gölbaşı hattında vatandaşlarımız hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu anlamda bu alana bir entegre tesisinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Neden çünkü Gölbaşı’nda hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz hayvansal ürünlerini satabilmek için Kazan’a götürmek zorunda kalıyor. Oysa Gölbaşı’nda bir entegre tesisinin kurulması durumunda uluşturulacak bir marka ile daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulabilir”

“Tarihi köy projesi”

“Tarımda da ciddi problemlerimiz olduğunu düşünüyorum. Gölbaşı’nda ki çiftçilerimizin süratle seraya ve sulu tarıma yönelmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bakanlıkla ve diğer birimlerle beraber bir tarım şurası oluşturulması adına projeler üretmeyi hedefliyoruz. Gölbaşı güzide bir ilçe olması dolayısıyla buraya turistleri ve vatandaşları çekebilecek, “tarihi köy’ kurma projemiz var”

“Modern park alanları”

Gölbaşı’nın merkez imarında eskiden otopark yapma zorunluluğu yoktu. Buda insanların araçlarını caddelere park etmek zorunda kaldı. Yeni imarda otopark mecburiyeti konduğu için onlarda o problem yok ama Gölbaşı göç alan bir yer dolayısıyla taşıt sayısıda arttı. Bu sorunu çözmek için modern park alanları yapmak lazım. Bu bir kangrendir Gölbaşı için. Bunun teknik arkadaşlarla görüşüp uygun noktalarda bunu çözme gerekliliği var diye düşünüyorum”

 

Kaynak: Son Gaste

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku