TKP’li Bayram Uluad: “İşçi sınıfının öfkesini gün yüzüne çıkaracağız” 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere katılacak partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Türkiye Komünist Partisi  (TKP), dün Sincan İşçi Evi’nde düzenlediği aday tanıtım toplantısında Sincan Belediye Başkan adayını tanıttı.

Sincanlıların yoğun bir katılımla desteklediği aday tanıtım toplantısında konuşan TKP Sincan İşçi Evi yetkilisi Bayram Uluad: “Yapacağımız çalışmayla işçi sınıfının bugüne kadar içine attığı, unuttuğu öfkesini gün yüzüne çıkaracağız.  Bu öfkeyi tekrar tekrar canlı hale getireceğimiz ve onların suratına suratına çarpacağımız, alanda açık bir şekilde ve göğüs göğüse çarpışacağımız bir seçim dönemi kurguluyoruz.” dedi.

collage 1 e1707653808921

Sincan Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öztürk yaptığı konuşmada “Sincanlıyım emekliyim ve hala çalışmak zorunda olan bir işçiyim. Karşınıza Sincan’da yaşayan, açlığa, hatta ölüme terkedilen emeklilerin, zor şartlarda yaşayan işçilerin, gençlerin ve kadınların haklarını savunmak için çıkıyorum” Dedi.

SAM 0044

“Ben bu ağır tablonun bir parçasıyım”

Öztürk şunları söyledi: Atölyelerde fabrikalarda haftanın 6-7 günü çalışan emekçiler, artan kira, gıda fiyatları ve faturalar altında eziliyorlar. Türkiye’de yaşanan bu ağır tablo Sincan’da daha ağır yaşanıyor. Buna meydan okumak için, Sincan Belediye Başkanlığı’na aday oldum. Çünkü ben bu ağır tablonun bir parçasıyım.”

tkp toplanti 2
SAMSUNG CAMERA PICTURES

tkp toplanti 1

“Tüm adaylar sağcı ve rantçı”

“Sincan’da TKP dışındaki partilerin tamamının adayları sağcı ve rantçı. Tamamı cemaat, tarikat destekçisi ve şeriat savunucusu. Bu ülkede belediye denilince halkın aklına rant yolsuzluk ve ihale pazarlıkları geliyor. Sincan’da adayların tamamı bu düzenin devamını savunuyor.”

“Belediyenin kaynakları cemaatlere aktarılıyor”

“Belediyenin kaynakları ve imkanları tarikat ve cemaatlere aktarılıyor, tarikatlar eliyle de gençlerin, çocukların, kadınların hayatları karartılıyor. Kreş, okul, sağlık merkezi yapılması gereken yerler tarikat tekkelerine ve ticarethanelere dönüştürülüyor.”

“Muhalefet AKP’li aday arıyor”

“Bu tablo o kadar benimsenmiş ki ana muhalefet Sincan’da oy alabilmek için AKP’li MHP’li aday bulmaya çalışıyor. Sincan halkı olarak buna mecbur değiliz. Artık biz varız, komünistler var. Biz komünistler; emeği, eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği gerçek memleket sevgisini temsil ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda Sincan halkına seslenen Öztürk: “Gelin bu seçimde birbirinin aynısı programlara sahip partiler yerine bu düzene meydan okuyan, emekçilerin adayını desteklemek için sandığa gidin. İnanıyorum ki Sincan’da yaşayan emekçiler bu ahlaksız düzene ve ranta sert bir yanıt vereceklerdir.” Dedi.

tkp 2

“Ankara’yı el birliğiyle AKP ve MHP eskilerine teslim ettiler”

Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan TKP Sincan İşçi Evi Başkanı Bayram Uluad ise şunları söyledi: Bugün tüm Ankara’yı MHP’ye teslim edenler, bugün kendine sağcı ya da solcu diyen düzen partileri açısından Ankara’yı AKP ve MHP eskilerine el birliğiyle teslim edenler bu halkın yüzüne bakamayacaklar.”

“İşçi sınıfının öfkesini gün yüzüne çıkaracağız”

“Biz Türkiye Komünist Partisi olarak, işçi sınıfının buradaki öfkesinin de taşıyıcısı olacağız.  Hüseyin yoldaşımızın adaylığının böyle bir anlamı da var. Yani biz aslında tek başına sembolik bir iş yapmıyoruz.  Biz burada yapacağımız çalışmada işçi sınıfının bugüne kadar içine attığı, unuttuğu öfkesini gün yüzüne çıkaracağız.  Bu öfkeyi tekrar tekrar canlı hale getireceğimiz ve onların suratına suratına çarpacağımız, alanda açık bir şekilde ve göğüs göğüse çarpışacağımız bir seçim dönemi kurguluyoruz. Sincan bu anlamda Ankara için önemli bir semboldür. Sincan’da işçi sınıfının TKP’ye, TKP’nin de işçi sınıfına ihtiyacı var. Birbirimizi artık daha fazla yalnız bırakmayalım.”

 

001 e1707655785496

Hüseyin Öztürk Kimdir?

1954 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde doğan, 1986’dan beri Sincan’da yaşayan ve emekli olan Öztürk hala kaporta ustası olarak çalışmaktadır.

70’li yıllarda Kayabaşı Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmıştır. 2014’te kurulan Ulubatlı Hasan Kentsel Dönüşümle mücadele Derneği’nin kurucu üyelerindendir.

1976—1994 yılları arasında belediye emekçisi olarak çalışmış ve belediyelerde tanık olduğu yolsuzluklara boyun eğmediği için işten atılmıştır.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku