Türkiye 6 kardeşe ağlıyor

Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan Abdülkadir ve Nurcan Arslan çifti Edirne’de çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Çiftin birisi engelli beşizleri ve 13 yaşındaki diğer çocukları tutuklama sonrasında akrabaları tarafından İstanbul’a götürüldü. Vatandaşlar sosyal medyada  “Türkiye 6 Kardeşe Ağlıyor” etiketiyle olayı gündeme taşıyıp tepki verdiler.

Gergerlioğlu duyurdu

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KHK’lı Abdülkadir ile eşi Nurcan Arslan’nın Edirne’de tutuklandığını duyurdu. Arslan çiftinin 7 yaşında olan beşizleri ve 13 yaşındaki çocukları ortada kaldı. Bir süre karakolda bekleyen çocukları akrabaları alarak İstanbul’a götürdü.

Dosya Yargıtay’da

Abdülkadir Arslan, daha önce bir KHK ile kapatılan bir dershanede görev yaptığı ve eşinin ise ev hanımı olduğu belirtildi. Her ikisi de Gülen cemaati mensubu oldukları suçlamasıyla yargılandılar. Terör örgütü üyeliğinden yargılanan Abdülkadir Arslan’a 9 yıl, eşine ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Çiftin dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

Sosyal medyada paylaşılan çocukların anne ve babalarından ayrılma videosu büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları “Türkiye 6 Kardeşe Ağlıyor”etiketiyle olayı gündeme taşıyıp tepki verdiler.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku