Valilikten 8 Ekim Dünya Kadın Yürüyüşü’ne yasak!

ZDünya Kadın Yürüyüşü 13. Uluslararası Toplantısı, Çankaya Belediyesi’nin Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fındıklı Kadın Korosu ve Jehan Barbur’un sahne aldığı programa 65 ülkeden 130 World March of Women delegesi ve Dünya Kadın Yürüyüşü Türkiye temsilcileri katıldı.  Ankara Valiliği, toplantı kapsamında Ankara’da yapılmak istenen yürüyüş ve ve Anıtpark konserlerini yasakladı.

Türkiye’deki kadın hareketinin geldiği nokta

Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Dünya Kadın Yürüyüşü Uluslararası Koordinatörü Yıldız Temürtürkan, “Bugün Tandoğan’dan Anıtpark’a yapılacak olan yürüyüşümüz, yasaklandı. 8 Ekim’de özellikle yapmak istedik çünkü 8 Ekim 2000 tarihinde Ankara’da Dünya Kadın Yürüyüşü olarak ilk kez merkezi bir miting gerçekleştirmiştik. 2000 yılında Tandoğan’da yaptığımız mitingi bugün yapamıyor olmamız da Türkiye’deki kadın hareketinin geldiği noktayı göstermesi açısından hepimiz için ibretlik bir tablo aynı zamanda. Kendi üzerimize de ders çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Yasağı son güne bıraktılar

Dünya Kadın Yürüyüşü Uluslararası Sekreteryası İletişim Koordinatörü Pınar Yüksek ise şunları söyledi: ” 8 Ekim günü gerçekleştireceğimiz yürüyüş ve Anıtpark 25. yıl kutlaması valilik tarafından cuma günü saat 15.00’te  bir bildirimle yasaklanmıştır. Biz bu bildirimi bir ay önce yaptık. Son güne bırakmalarını oldukça anlamlı buluyoruz. Kadınlar susmaya, korkmaya asla itaat etmediler, etmeyecekler. Tüm kadınlar özgür oluncaya dek mücadelemize devam edecek ve  kararlılıkla sürdüreceğiz.

1998 yılında Kanada‘nın Quebec eyaletinde başlayan ve uluslararası feminist bir hareket olan DKY’nin   13’üncü toplantısı   ilk toplantıdan sonraki en geniş katılımlı toplantısı olma özelliğini taşıyor.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku