Anadolu Üniversitesi’nde intihar!

Anadolu Üniversitesi’nde okuyan öğrenci R.A. (21) Yunus Emre Kampüsü yemekhanesinde kendini asarak intihar etti. Öğrencinin ekonomik sorunları nedeniyle intihar ettiği iddialarına karşı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, R.A.’nın intiharının ekonomik sebeplerle olmadığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Ekim Pazar günü saat 09.20 sıralarında yemekhaneye giren  bir öğrenci  R.A’yı  asılı halde gördü. R.A’nın nefesini kontrol edip, nabzına bakan öğrenci, yaşam belirtisi olmadığını anlayınca polisi aradı.  R.A isimli gencin bir not bıraktığı ve ekonomik problemleri dolayısıyla intihar ettiği iddia edilmişti.

Olayla ilgili bir açıklama yapmayan Anadolu Üniversitesi yönetimi, olaydan tam 15 saat sonra saat 23.33’te sessizliğini bozarak sosyal medyada bir “taziye” açıklaması yayımladı. Açıklamada, “Bugün yaşanan elim hadise sonucunda bir öğrencimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

“Borçlanma ile ilgili değil”

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında  “15/10/2023 günü yazılı ve görsel medya organlarında bir öğrencinin borçları nedeniyle intihar ettiğine yönelik iddiaların bulunduğu haber içerikleri nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 15/10/2023 tarihinde Eskişehir’deki bir üniversitenin fakülte binasında merdiven korkuluklarına asılı vaziyette ölü olarak bulunan R.A. isimli şahsın ölümü ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında; ölenin bıraktığı notta ölümünün borçlanması ile ilgili olmadığını net bir şekilde ifade ettiği, olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı, soruşturma sonuçlanmadan yapılan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi. 

“Bu kapitalist düzenden alacağımız bir gelecek var”

Olayla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yayımlayan Eskişehir Emek Gençliği, “Bugün Anadolu Üniversitesi’nde bir sıra arkadaşımızın üzücü haberiyle sarsıldık. Henüz 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisini, borçları ve geçinemediği için intihar edecek kadar çaresiz bırakan bu kapitalist düzenden alacağımız bir gelecek var. Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir sıra arkadaşımız yalnız ve çaresiz değildir. Bizleri geleceksizliğe mahkum edenlere karşı dayanışmamızı ve mücadelemizi yükseltelim.” diyerek  mücadele çağrısında bulundu.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku