CHP kurultayı başladı

 ‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı’ sloganıyla yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı  başladı. 1366 delege partinin yeni genel başkanını ve yeni parti meclisini seçmek için imza atmaya başladı.

Ankara Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başkanlığa aday olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışacak.  İlhan Cihaner ve Örsan Öymen ise kurultay başlarken adaylıktan çekildi.

Adaylıktan çekilen Öymen sosyal medyadan yaptığı açıklamada:

CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların ‘yarışına’ dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur.” dedi

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam

Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultayda yaptığı açıklamada: “Bay Kemal’in yol arkadaşı olmanız için başka partilerin CHP’yi dizayn etmesine izin vermeyeceksiniz. CHP’yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum Bu örgüt 100 yıllıktır, bu ülkenin çimentosudur. Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın vefalı. Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal’i arkadan hançerlemeyeceksin” dedi. Kılıçdaroğlu 7 yıldır rehin tutulan  Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam gönderdi.

Kurultayın Divan Başkanlığını  oy birliğiyle  seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapıyor.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku