Özgür Özel CHP’nin 8. Genel Başkanı Oldu!

CHP 38. Kurultayı 2. turda bitti ve Özgür Özel CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

Dün Saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başlayan ve saat 23.00’te sona eren ilk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

Saat 00.30’da başlayan 02. 30’da biten  2. tur seçimleri sonunda Özgür Özel  812  oy alarak CHP’nin  8. Genel Başkanı oldu.

 

Sonucu açıklayan Divan Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahneye davet ettiği Özgür Özel , CHP Genel Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmasını yaptı.

Teşekkürlerin ardından konuşmasına “Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra, daha önce pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında ‘Ben oraya geleyim, Özgür başkanımızın elini kaldırayım’ diyerek niyetini ifade eden, hepimizi duygulandıran şimdi burada olmayan ama gönlü bizimle birlikte olan, bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na.teşekkür ediyorum” diye başlayan Özel, “Bugün zafer bir adayın, bir ekibin değildir. Bir yarışmanın sonunda kazanılan zafer değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP’lilerdir. Türkiye’ye ve dünyaya parti içi demokrasi, çoklu yarışı, CHP’de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini hep birlikte gösterdik.” dedi.

Sahneye çıkan bir partilinin, sonuçlar açıklandığı andan, Özel’in konuşması bitene kadar  elinde tuttuğu “CHP’de Devrim Var” yazılı pankart geceye damgasını vurdu.

Özgür Özel Kimdir?

Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

1999 yılında serbest eczacılığa başlayan Özel, Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı. Eczacı Özgür Özel, Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal ve çevre projeleri ile çeşitli ödüller aldı.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği ve Türkiye delegeliği bulunan Özel, 163 tane kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yapmıştır.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel, 33. Olağan Kurultay’da ve 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi. Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 10.03.2011 tarihinde Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

24., 25., 26., 27.,28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda görev aldı.

18.CHP Olağanüstü Kurultayı’nda parti meclisi üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü.

25. 26. ve 27.dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı, 28.dönemde Grup Başkanı olarak görevini sürdürürdü.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku