CHP Lideri Ergoğan’a “Sen darbecisin!” dedi

CHP lideri Özgür Özel Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada Erdoğan’a ”Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. O yüzden sen darbecisin” dedi.

Önceki gün   Anayasa Mahkemesi, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar vermiş, Yargıtay da Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez” demişti.

CHP lideri Özgür Özel bugün Anayasa Mahkemesi önüne giderek bir açıklama yaptı.   Özgür Özel, yaptığı açıklamada  Erdoğan’a  “Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. O yüzden sen darbecisin” dedi.

Özel açıklamasında  şunları söyledi: “Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı ve bugün sabah 10’a kadar ambargolu olan ifadeler bir yargı kriziydi. Ama bugün sabah 10’da Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını duyduktan sonra bunun Erdoğan liderliğinde anayasal rejimin ortadan kaldırılması ve bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor. Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen o yüzden darbecisin,bu bir darbe girişimidir”

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku