Hukukçular Yargıtay’a Yürüdü

Ankara Barosu avukatları cübbeleri ve  Anayasa kitapcığıyla  Ankara Adliyesi’nden, Ahlatlıbel’de bulunan Yargıtay’a doğru yürüyerek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusunu protesto ettiler.

Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan  Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu;

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında başlayan  hukuka sürülen bu lekenin kaldırılması ve buna bir son verilmesi için  Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımız, barolar ve baro başkanlarımızla birlikte, cübbelerimizle Anayasalarımızı Yargıtay’ın önüne bırakacağımız bir süreci başlatıyoruz.” dedi.

Köroğlu, “Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı bir yerde hukuktan bahsedemezsiniz.  Yaratılmak istenen şey; hukuksuz bir düzen, belki de bir rejim değişikliği ve bunu Anayasa eliyle yaratmak istemek. Buna ortam hazırlamalarına izin vermiyoruz.” dedi.

Bu mücadelenin sadece avukatların değiş,  bir anayasa mücadelesi olduğunu belirten Köroğlu,   temel hak ve özgürlükleri için herkesin  sesini çıkarması ve bu yürüyüşe katılmaları gerektiğini söyledi.

Tayyip Erdoğan’ın  Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında çıkan Can Atalay krizine ilişkin yaptığı açıklamada AYM’yi eleştirirken Yargıtay kararına destek vermesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Ne yazık ki bu söylem Anayasa’nın tasfiye edilmesi şeklinde dikkat çektiğimiz tehlikeyi gösteriyor. Kimse ‘Anayasa’ya uymuyorum, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımıyorum’ deme hakkına sahip değil.”

Yürüyüş boyunca “Hukuk siyasetin oyuncağı olamaz” sloganları atıldı.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku