Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde belediyeler

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Ankara belediyeleri çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Yenimahalle’de hayvanlara aşı yapıldı

 

Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Veteriner Hekimleri Derneği tarafından  LÖSEV Köyü Doğal Yaşam Çiftliği’nde bulunan patili canların, sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldı.

LÖSANTE’de hayvan sevgisi aşılandı

Yenimahalle’de ayrıca; Hayvan Sevgisi’ni çocuklara aşılamak için periyodik olarak seminerler veren Veteriner hekimler, lösemi ve kanser ile mücadele eden çocuklara tamamen ücretsiz tedavi sağlayan LÖSANTE’nin minik sakinlerine de hayvan sevgisi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar, gıda tüketimi ve hayvan sahiplenmenin önemini anlattı.

Mamak’ta Çocuklara Hayvan Sevgisi Eğitimi verildi

Mamak Özel eğitim Anaokulu ve Çiğiltepe Zübeyde Hanım Anaokulu’nda 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Mamak Belediyesi tarafından etkinlikte çocuklara; hayvan sevgisi, bakımı ve merhamet duygusu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.  Ayrıca sokak hayvanları ile ilgili çocuklara beslenme, bakım, sahiplenme konuları anlatılırken evcil hayvanlar ile ilgili de bilgiler aktarıldı. Ayrıca çocuklara  bastırılan Can Yoldaşım boyama kitapları dağıtıldı.

Sincan’da Pati Park açıldı

Sincan Belediyesi  tarafından Pati Park törenle açılarak hizmete girdi.

Murat Ercan yaptığı konuşmada “Ankara’ya, Türkiye’ye örnek olmak adına, burada hayvanlarımız için yaklaşık 5 dönümlük arazimizde ‘Sevgi Bahçesi’ adıyla bir yaşam ünitesi oluşturduk. Burası daha kapsamlı bir kampüs haline geldi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin buraya gelmesi, yapılanları görmesi ve hayvan sevgisini hissetmeleri çok önemli. Bir de Polatlar bölgemizde büyük bir kampüsümüz var. Ankara’nın en güzel, en örnek ve en modern kampüsü diyebilirim. Veteriner hekimlerimiz, laborantlarımız, çalışanlarımız tüm ekibimiz güzel bir çalışma ortaya koyuyor.” dedi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku