Gergerlioğlu: “Türkçe öğren de gel Bahçeli”

TBMM’de HEDEP ve MHP arasında tartışma yaşandı. Ömer Faruk Gergerlioğlu Bahçeli’ye “Türkçe öğren de gel” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK’lı ve FETÖ’cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesi’dir” sözlerine  yanıt veren HEDE milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hukuka çarpacaksın, hazmedeceksin, haddini bileceksin Bahçeli” dedi.

“Hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum”

Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Devlet Bahçeli, AYM’den hak ihlali almış bana ve bazı eski siyasetçilerimize ‘terörist’ diyerek hakaret ve iftira etmiştir. Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum. Siyasette seviye kaybına dair hepimiz duyarlı olalım. Halkın vekiline hakaret, halka hakarettir. Bahçeli, talimatlarını Mustafa Şentop’a dinleterek, vekilliğimi düşürüp ‘Adalet Nöbetimde’ beni Meclis’ten çıkarsa da AYM’nin 15’e 0, oybirliği kararı ile Meclis’e döndüm. Hadsizliği ve zulmü yendim. Halkımızla beraber yendik.

“Sinan Ateş’in katilinin niye Olcay Kılavuz’un evinde çıktığını açıkla”

Hukuka çarpacaksın, Bahçeli. Hazmedeceksin Bahçeli. Haddini bileceksin Bahçeli. Anayasayı ve Anayasa Mahkemesi’ni tanıyıp yerine oturacaksın Bahçeli. Soyadımı bile doğru telaffuz edemeyen Bahçeli, Türkçe öğren de gel. Sen önce Sinan Ateş’in katilinin niye Olcay Kılavuz’un evinde çıktığını açıkla.”

Gergerlioğu, kendisinden sonra konuşan ve çirkin hakaretlerde bulunan MHP’li  Erkan Akçay’ın hakaretlerine karşılık “Sen kimsin. Haddinizi bilin” diye bağırdı. Tartışma büyüyünce TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşime 10 dakika ara verdi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku