Hastane saldırısıyla ilgili ilk açıklamalar

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El Ahli Hastanesi’ni vurması sonucu  çok sayıda kişinin hayatını  kaybettiği bildirildi. Olayla ilgili İsrail ve Hamas’tan  ilk açıklama geldi.

Saldırıda en az 500 kişi öldü

İsrail’in, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında El Ahli Hastanesi‘ni hedef aldığı ,çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı açıklandı. Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını, İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra da İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ve Hamas’tan  ilk açıklama

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada  hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarının belirterek, ” Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz.” dedi.

Hamas, yaptığı açıklamada “Gazze Şeridi‘ndeki hastane katliamı bir soykırım suçudur. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumlulukları üstlenmeli. Abluka altında olan bölgelerde derhal şimdi müdahele edilmelidir.” dedi. Saldırının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 3 günlük ulusal yas ilan etiği bildirildi.

Hamas İsrail’in hava saldırısını suçlarken, İsrail ordusu hastanenin Filistinli militanlar tarafından yanlış ateşlenen bir roket tarafından vurulduğunu söyledi

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku