İsrail yaralıları taşıyan ambulansları vurdu!

28 gündür devam eden savaşta İsrail ordusu, sivil yerleşim yerleri, hastane ve okullara saldırmaya devam ediyor. Yaralı sivillerin taşındığı  ambulansları hedef alan İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin yerleşkesini vurdu. Saldırıda 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Dünya Sağlık Örgütü  saldırı için “Dehşete düştük” ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  yaptığı açıklamada “Biz, durumu kritik olan Gazzeli kardeşlerimizi tedaviye ulaşabilmeleri için ülkemize transfer etmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” dedi.

Gazze’de bulunan  Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail’in Şifa Hastanesi’nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu 13 Filistinlinin öldü,, 26 Filistinli de yaralandı. Açıklamada “İşgal ordusunun, Şifa Hastanesi’nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır’a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı.” denildi.

“Yaralıları taşıyan ambulansların hareketini Uluslararası Kızılhaç Komitesine, Mısır’a ve tüm dünyaya iletişim kanalları ve medya aracılığıyla bildirmiştik ancak işgal tüm küstahlığıyla suçunu işledi.” diyen Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in sağlık personelleri ve ambulanslara yönelik suçları yasaklayan tüm uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlalinden dolayı sorumlu tutulması çağrısında bulundu.

 İsrail savaş uçaklarının Şifa Hastanesi’nin bahçesine yaptığı saldırıdan sonra  Endonezya Hastanesi’ni de vurduğu , Gazze sınırındaki Sderot kentinde gazetecilerin bulunduğu alanın yakınına roket düşmesi sonucu, Türk gazetecilere ait bir araç da hasar gördüğü bildirildi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku