Özgür Özel Gaffar Okkan’ı unutmadı

CHP lideri  Özgür Özel, 23 yıl önce bir suikast sonucu öldürülen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıl dönümünde andı.

Özel, sosyal medyadan yayınladığı mesajda “Bir suikast sonucunda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ölümünün 23’üncü yılında saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

gaffar okkan

“Gaffar Okkan’ın katillerinin kim olduğunu bu millet biliyor”

Özgür Özel 6 Nisan 2023 tarihinde yayınladığı bir videoda “Gaffar Okkan’ın katillerinin kim olduğunu bu millet biliyor, ailesi biliyor, Allah biliyor. Ama Bahçeli ‘Tantan’a sorun’ demekten çekinmiyor ve yalanlanıyor” demişti.

Gaffar Okkan, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak  göreve başlamıştı. 4 yıllık görevi boyunca  yaptıkları ile Diyarbakırlıların  sevgisini kazanmış, küçük büyük herkesin gönlünde yer etmişti. 49 yaşında uğradığı bir suikast sonucu  hayatını kaybetti.

 

Gaffar Okan Suikasti

24 Ocak 2001’de, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü’nden Valilik binasına giden araç pusuya düşürülerek şehit edildi. Gaffar Okkan’ın 2000 yılında Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’da villasına yapılan operasyonda adı geçen isimlerden olduğu ve bu yüzden örgüt tarafından hedef alındığı, hala çözülemeyen suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku