Sincan’da doğalgaz patlaması: 1 yaralı

Sincan’da bir apartman dairesinde meydana gelen doğalgaz patlamasında 1 kişi ağır yaralandı.

Atatürk Mahallesi Gönül Sokak’ta bulunan  4 katlı apartmanın zemin katındaki  iş yerinde  saat 11.30’da meydana gelen patlamanın etkisiyle apartmandaki bazı daireler, sokaktaki yaklaşık 10 dükkan ve bazı araçlarda hasar oluştu.Yaralı vatandaş   hastaneye kaldırılırken, sokak, trafiğe kapatıldı.

İtfaiye ve doğal gaz ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) tarafından  yapılan açıklamada   meydana gelen patlamanın, usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, patlamanın yaşandığı dairenin aboneliğinin Temmuz 2023’te feshedildiği belirtilerek  şunlar kaydedildi:

“Dairede sayaç vanasının mühürlü ve vananın kapalı konumda bulunduğu tespit edilmiştir. İçeri girildiğinde ise daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı fleks hortumun kesik olduğu belirlenmiştir. Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğal gaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu olay, şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur.”

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku