Sokak köpeklerinin toplanmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak açıklama yapan 50 hayvansever, sokak köpeklerinin küpeli ya da kısır olup olmadığına bakılmadan toplatıldığını belirttiler. Belediye ise gruba cevaben yaptığı açıklamada 4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma yapıldığını, tecrit ve itlaf iddialarının gerçek dışı olduğunu  belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan küpeli köpeklerin Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sokaktan toplandığı iddialarına ilişkin görüntülerin ardından, 50 hayvansever, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak  “Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük”, “Kısırlaştır, yaşat” sloganları atarak tepki gösterdiler.

“Çözüm bu değil”

Grup adına konuşan Ece Duru, Ankara’da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davranılarak, sokak hayvanlarının kısır olduğuna bakılmadan toplatıldığını, belediyelerin bakımevleri kurup, etkin kısırlaştırma yapmadığını  savundu. Duru “Köpeklerin bir yere kapatılması, öldürülmesi, açlığa mahkum edilmesi çözüm değildir. Bilimsel, akılcı metotların uygulanarak kentin bir ucuna değil; gerekirse her mahalle arasında kısırlaştırma merkezleri kurarak, gönüllülerin de rahatlıkla hayvanları götürüp, kısırlaştırmasını sağlayacağı yerler yapılarak sorunun üstesinden gelineceğinin farkındayız” dedi.

“4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırıldı”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada , Özel Hayvan Hastaneleri Derneği ile işbirliği yapılarak,  13 özel hayvan hastanesiyle Türkiye’nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmasının Ankara’da yapıldığı belirtildi. Belediyenin açıklamasında ihaleyi alan firmanın 1 yıl sonra  zarar ettiği gerekçesiyle sözleşmeden tek taraflı çekildiği, yeni ihale çalışmalarına 1 Kasım 2023 tarihinde başlanmış olup, 5 Ocak 2024 tarihinde yeni ihale yapılacağı belirtilerek şu detaylara yer verildi. “Bu süreçte belediye ekiplerimizin çalışması aralıksız olarak devam etmektedir. Her geçen gün sayısı artmakla birlikte 4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uygulanmıştır. Eski dönemden yaklaşık 3 kat fazla kısırlaştırma yapılmıştır. İlçe belediyelerinin uygulamaları ile toplam sayı 100 binin üzerine çıkmıştır. Bu oranların dışında yer alan tüm paylaşım ve haberler gerçek dışıdır. “

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku