Arzu Çerkezoğlu: Biliyoruz ki yalnız değiliz

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla başlattığı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşü Gebze’ye ulaştı.  Gebze Kent Meydanı’nda bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Yalnız değiliz” dedi.

“Biliyoruz ki yalnız değiliz”

Çerkezoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Ülkede adaletsizliklerin daha fazla arttığı bir süreçte, Anayasa Mahkemesi kararlarının bile tanınmadığı, Anayasa’nın ayaklar altına alındığı bir süreçte aslında ülkede adalet içinde yürüyoruz. Biliyoruz ki, DİSK‘in bu yürüyüşünde bizler Ankara’ya yalnız yürümeyeceğiz. Sadece bu uğurlama ve karşılamalardaki arkadaşlarımızın sesini, soluğunu değil; iş yerlerinde çalışan milyonlarca işçinin, emekçinin taleplerini Ankara’ya götüreceğiz. Biliyoruz ki Ankara’ya yürürken yalnız değiliz. Bütün iş yerlerinde çalışan işçi kardeşlerimizin talepleri, mücadelesi bizimle birlikte yürüyecek.

Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür

Bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığı karşısında emeğine, ekmeğine sahip çıkanlar bizimle birlikte yürüyecek. 7 bin 500 liraya mahkûm edilen milyonlarca emeklinin sesi, soluğu bizimle olacak. Bu ülkede sendikalı, sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizin; beyaz yakalı, mavi yakalı bütün emekçilerin sesini, soluğunu, adalet mücadelesini hep birlikte Ankara’ya taşıyacağız. Dayanışma hatlarında talep edilen, ifade edilen bütün talepleri hep birlikte Ankara’ya taşıyacağız. Bu yürüyüş, bu ülkede adalet yürüyüşüdür. Gelirde adalet, vergide adalet, ülkede adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, işçi sınıfının, emekçilerin insanca yaşam mücadelesinin, özleminin yürüyüşüdür”

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku