Beyaz Saray’ın önünde protesto

Filistin yanlısı protestocular Beyaz Saray’ın önünde tekbir getirip, “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” sloganları attı.

Washington haber sitelerinden Daily Caller‘in haberine göre, çok sayıda Filistin yanlısı protestocu Cumartesi günü Beyaz Saray‘ın çitlerinin dış çevresine akın etti ve Washington DC’de “Allahu Ekber” diye slogan atmaya başladı.

Daily Caller News Foundation’ın kaydettiği görüntülerde, çoğu Filistin bayrağı ve keffiye takan protestocuların en az beş kez hep birlikte “Allahu Ekber” diye bağırdığı görüldü. Protestocular yakın zamanda öğleden sonranın çoğunda İsrail karşıtı büyük bir protestonun yapıldığı Özgürlük Plaza’dan inmişlerdi .

Kalabalık, defalarca bu sloganın söylenmesinin ardından “El kaldır, yumruk yap, Filistin direnecek” sloganına dönüştü.

Beyaz Saray’ın çitleri üzerinde bir araya gelen aktivistler, İsrail’in terör örgütü Hamas’ı hedef alan askeri operasyonlarının yanı sıra Başkan Joe Biden’ın İsrail’e verdiği desteği protesto eden onbinlerce kişilik bir kalabalığın bulunduğu Özgürlük Plaza’daki daha önceki protestodan gelmişti  Protestoyu Code Pink ve Filistin’deki Ulusal Adalet Öğrencileri’nin de aralarında bulunduğu kuruluşlar düzenledi .

“Allahu Ekber” sloganının ardından maskeli biri Beyaz Saray çitlerinin yarısına kadar tırmandı ve hemen altında toplanan kalabalığın tezahüratları ve sloganları eşliğinde Filistin bayrağını salladı.

Özgürlük Meydanı’ndaki protesto sırasında toplanan kalabalığın büyük bir kısmı, İsrail’in ve halkının silinmesi için açık bir çağrı olarak yorumlanan “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” sloganları attı.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku