Büyükşehir harekete geçti: 15 Kasım’da tamamlanacak

19 Eylül  tarihli “Sincanlılardan Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki!” başlıklı haberimizin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve hafta sonu yapılan hızlandırılmış bir çalışmayla Sincanlıları mağdur eden  üst geçidin köprü ve merdivenlerinin üstü ve açık bırakılan çukurlar kapatıldı. Belediye tarafından 15 Kasım’da tamamlanacağı duyurulan üst geçitte çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi ilgili firmaya ihtar çekti ve daha önce 19 Ekim’de tamamlanacağı belirtilen üst geçidin bir ay ileri çekilerek 15 Kasım’da tamamlanacağı sözü alındı. Belediye, yapılan çalışmanın ardından üst geçite astığı afişle gelişmeyi vatandaşlara duyurdu.

üst geçit afiş 15 kasım

Ne olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 6 Mart 2023 tarihinde, yoğun trafiğin yaşandığı Ayaş-Ankara yolu üzerindeki yeni yerine taşınan Sincan Nafiz Körez Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Ayaş-Ankara Yolu Bulvarı 250. Sokak kesişiminde, hastanenin açılmasından 10 ay önce, 28 Temmuz 2022 tarihinde  yaya üst geçit ihalesi açmış 15.09.2022 tarihinde ihaleyi kazanan Gürtur İnşaat ile sözleşme imzalamış ve işin teslim tarihi 19.10.2023 olarak belirlenmişti.

Ancak 1. yılını dolduran üst geçidin sadece kabası tamamlanmış, özellikle yaşlı hastaları ve çocuklu aileleri mağdur ediyordu. Asansör ve yürüyen merdivenleri tamamlanmadığı için merdivenlerin ve köprünün demir iskeletini kullanmak zorunda kalan vatandaşlar düşe kalka karşıya geçebiliyorlardı. Yağışlı bir günde bir vatandaş firma tarafından üstü açık bırakılan su dolu bir çukura düşmüştü.  Mağdur olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermişti.

Sincanlı vatandaşlarla yaptığımız röportajları  19 Eylül 2023 tarihinde “Sincanlılardan Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki!” başlığıyla haber yapmıştık.

Vatandaşlar ne diyor?

Bir yılda  boyunca sadece kabası yapılıp kaderine terkedilen üst geçidin iki gün içinde “en azından merdivenlerinin” vatandaşın kullanımına uygun hale getirilmesinin ardından görüştüğümüz vatandaşlar bu gelişmeye sevindiklerini belirttiler. Vatandaşlardan biri “Hafta sonu üst geçitte hareketlilik ve hummalı bir çalışma dikkatimi çekmişti. Kısa sürede merdivenleri ve üst geçiti tamamladılar, çok şaşırdım. Demek ki istenildiğinde yapılabiliyormuş.  Darısı asansör ve yürüyen merdivenlere diyelim. Asılan afişte 15 Kasım’da tamamlanacağı duyurulmuş. Umarım verilen söz tutulur. Takip edeceğiz.” Dedi.

Aynı haberde yer alan Yenikent’in ulaşım sorunu ile ilgili henüz bir gelişme olmadı. Belediye tarafından bu konuda atılacak adımları takip edecek ve paylaşacağız.

Sincanlılardan Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki!

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku