Büyükşehir üst geçidi yine tamamlayamadı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincanlıların tepkisine yol açan sorunlu üst geçidi yine tamamlayamadı ve daha önce astığı üzerinde “15 Kasım’da tamamlanacak” yazılı afişi kaldırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 6 Mart 2023 tarihinde, yoğun trafiğin yaşandığı Ayaş-Ankara yolu üzerindeki yeni yerine taşınan Sincan Nafiz Körez Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Ayaş-Ankara Yolu Bulvarı 250. Sokak kesişiminde, hastanenin açılmasından 10 ay önce, 28 Temmuz 2022 tarihinde yaya üst geçit ihalesi açtı. 15 Eylül 2022 tarihinde ihaleyi kazanan Gürtur İnşaat ile sözleşme imzalandı ve işin teslim tarihi 19 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Bir yılda tamamlanamadı

Ancak 1. yılını dolduran üst geçidin sadece kabası tamamlanı çalışmalar durduğundan,  özellikle yaşlı hastaları ve çocuklu aileleri mağdur oluyordu.  Asansör ve yürüyen merdivenleri tamamlanmadığı için merdivenlerin ve köprünün demir iskeletini kullanmak zorunda kalan vatandaşlar düşe kalka karşıya geçebiliyorlardı. Yağışlı bir günde bir vatandaş firma tarafından üstü açık bırakılan su dolu bir çukura düştü ve çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı.

üst geçit afiş 15 kasım

Belediye firmaya ihtar çekip söz aldı

Sincanlı vatandaşların tepkisini 19 Eylül 2023 tarihinde Sincanlılardan Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki başlığıyla haber yaptık. Haberimizin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve hafta sonu yapılan “hızlandırılmış bir çalışmayla” habere konu üst geçidin köprü ve merdivenlerinin üstü ve açık bırakılan çukurlar kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi haberin ardından ilgili firmaya ihtar çekti ve daha önce 19 Ekim’de tamamlanacağı belirtilen üst geçidin bir ay ileri çekilerek 15 Kasım’da tamamlanacağı sözü aldı.  Çalışmaları hızlandıran belediye, üst geçite, üstünde “15 Kasım’da tamamlanacaktır” yazan büyük bir afişi astı. Gazetecilik sorumluluğu gereği geç te olsa yaşanan bu olumlu gelişmeyi  Büyükşehir harekete geçti: 15 Kasım’da tamamlanacak başlığıyla haber yaptık ve vatandaşlara duyurduk.

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce astığı afişi kaldırdı

Tamamlayamayınca afişi kaldırdılar

Ancak 15 Kasım’da yine verilen söz tutulamadı ve üst geçit tamamlanamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi astığı afişi kaldırmak zorunda kaldı.  Yağışların başladığı bugünlerde ilk haberimizin ardından alelacele kapatılan çukurlar, çalışmalar devam ettiği için yeniden açıldığı için vatandaşların hastaneye geçişini zorlaştırmaya devam ediyor. İş makinelerinin merdiven biniş-iniş  noktalarını kapatması, ve yağışla birlikte çamurlaşan zemin yüzünden vatandaşlar tehlikeyi göze alıp  trafiğin yoğun olduğu çift yönlü yolda arabaların arasından geçerek hastaneye ulaşmaya çalışıyorlar. Yürüyen merdivenler ve asansörler tamamlanamdığı için kullanıma kapalı durumda. Yaşlılar ve çocuklu aileler binbir zorlukla merdivenleri kullanmak zorunda kalıyorlar.

“Tamamlansaydı şaşırırdık”

Sincanlı bir vatandaş: Şaşırmadık. Bir yılda tamamlanamayan geçit, astıkları afişte duyurdukları gibi bir ayda tamamlanmış olsaydı asıl o zaman şaşırırdık. Madem bu kadar geciktirdiler bari hastanenin bahçesine inilecek şekilde bir merdiven yapsınlar da vatandaşın işini kolaylaştırsınlar. Hastane bahçesinin hemen dibinde geçit yapıyorsun ama vatandaş indikten sonra bahçenin etrafını dolanarak dakikalarca yürüdükten sonra hastaneye girebiliyor. Ve bu insanlar hasta! Bu kadar basit bir formülü ben düşünebiliyorsam belediye nasıl düşünmez anlamıyorum” dedi.

Haber Yorum:

Yaptığımız ilk haberle ilgili kendilerini arayan bir meslektaşımıza “Yalan haber bu, eski fotoğrafları kullanmışlar. Üst geçit tamamlanmak üzere, bak sana son fotoğrafları atıyorum” diyerek hafta sonu yapılan çalışmayla alelacele kapatılmış  merdivenlerin ve asılan afişin fotoğrafını atarak bizi “yalanlayan” Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü’nün “güncel fotoğraflarla” yapılmış haberimiz  için bu kez ne diyeceğini Sincanlı vatandaşlarla birlikte merakla bekliyoruz!

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku