CHP Ankara İl Başkanı bugün belli olacak

Bugün yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı kongresinde ,  hem yeni Ankara İl Başkanı hem de 72 kurultay delegesi belli olacak.

CHP’de büyük kurultay öncesi  düzenlenen Ankara İl Başkanlığı kongresinde hem yeni Ankara İl Başkanı hem de 72 kurultay delegesi belli olacak. Mevcut Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı yeniden aday olmadığı  İl başkanlığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğinden aday olmak  için istifa eden Sercan Çığgın ile Ümit Erkol yarışıyor. Edinilen bilgilere göre, Ankara’da genel başkan değişimi isteyenler Çığgın’ı destekliyor.

Divan başkanı oy birliğiyle seçildi

619 delegenin oy kullanacağı kongrede,  doğal delege olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın da oy kullanacak. Açılış konuşmasını CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın yaptığı  kongrede,  önce divan başkanlığı seçimi yapıldı. CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç oy birliğiyle divan başkanı seçildi.

Kongreye,  CHP milletvekilleri ve parti yöneticilerinin yanı sıra, CHP genel başkan aday adayı olan Örsan Öymen,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

 

“Halka zulüm etmeye kimsenin hakkı yoktur”

Kongrede bir konuşma yapan Yavaş,  gündemde olan ÖHO krizi ile ilgili konuştu . Yavaş:  “Özel Halk Otobüsleri kanun gereği indirimli tarifeleri taşımaları gerektiği halde, kredi çıkmayınca birden bire  taşımama kararı aldı. Buradan sesleniyorum; ya kanuna ve imzaladığınız sözleşmeye uyacaksınız yaotobüslerin hepsini bize satın ya da gidin başka iş yapın. Bu halka zulüm etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ankara halkı bizi bu makama oturttuğuna göre yetkimizi sonuna kadar kullanacağız. Böyle kanunsuz önergeler ile belediye yönetiminin yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku