‘Kobanê Kumpas Davası’nda halklar yargılanıyor”

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, bugün HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın savunma yapacağı Kobanê Davası öncesi Sincan Cezaevi Kampüsü önünde bir açıklama yaptı.

Türkoğlu’nın açıklamasının ardından, duruşmaya katılmak için gelenler tarafından “Figen Yüksekdağ onurumuzdur”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana jinan” sloganları atıldı. Yüksekdağ’ın duruşmasına DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra milletvekilleri de katıldı.

“Yüksekdağ erkek egemen bu yargıyı tekrar yargılayacaktır”

Türkoğlu,  açıklamasında şunları söyledi:  “Bugün birçok yerde kadın yoldaşlar bu dayanışmayı gerçekleştirecek. Figen Yüksekdağ erkek egemen bu yargıyı tekrar yargılayacaktır. Bugün aynı zamanda 19 Aralık Maraş katliamının yıldönümü. Yine Taybet Ananın abluka sürecinde katledildi ve cenazesi 7 gün yerde bırakılarak insanlığın yitime uğradığı katliamın yıldönümü. 19 Aralık aynı zamanda ‘Hayata dönüş’ operasyonu adı altında cezaevinde 30 tutsağın katledildiği gün. Bu katliamlar aslında insanlık suçudur derken, bugün aslında Kobanê Kumpas davasında bu mesele de daha çok kendini ortaya koyuyor. Bu mücadelenin haklılığı bugün bir kez daha kendisini ortaya koyuyor.

‘Kobanê Kumpas Davası’nda halklar yargılanıyor”

Kobanê Kumpas Davası, IŞİD tarafından Kobanê’ye yapılan saldırılara, yani insanlık suçuna karşı çıkan başta kadınlar olmak üzere tüm halkların yargılanmaya çalışıldığı bir davadır. O yüzden insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Burada yargılanan arkadaşlarımız, insanlık suçlarını teşhir ederek, insanlığa karşı işlenen suçlara mücadele ettikleri için yargılanıyorlar. Yargılanması gerekenler yargılanmıyor.

“Kadınlar için en büyük hediye özgürlüktür”

Figen Yüksekdağ’ın mücadelesi aynı zamanda bir kadın, hak, adalet mücadelesidir. Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesinde demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü savunanların, birlikte hareket ettikleri ortak yaşamın mücadelesidir. Saldırı bunun üzerinden gelişiyor. Biz bu davada Figen Yüksekdağ’ın yanında olarak bu dayanışmayı büyüteceğiz. Hakikatin herkes tarafından işitilmesi için gün be gün bu mücadeleyi yükselteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bugün cezaevlerinde daha hukuksuz bir şekilde bir tecrit rejimi oluşturulmuştur. Arkadaşlarımız buna dair mücadele yürütüyor. Boyun eğmiyorlar dimdik duruyorlar. Figen

ın söylediği gibi ‘Onlar ne kadar bizi yıkmak için uğraşsalar da biz dimdik kalmayı öğreniyoruz. Bugün Figen Yüksekdağ’ın aynı zamanda doğum günü. Biz kadınlar başta Figen Yüksekdağ olmak üzere kendimiz için ve bütün kadınlar için en büyük hediye özgürlüktür.”

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku