Emekli zammı yüzde 49,25 oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 49,25’e yükseltildi. Böylece 2024’te memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının artış oranı eşitlendi.

“REFAH PAYI UYGULAMASI HEMEN HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2024 yılı memur ve memur emeklilerinin zam oranlarına ilişkin işçi emeklilerine yapılması planlanan artışlarla birlikte memur emeklilerinin de durumlarının düzeltilmesi, ilave ek ödemenin emekli maaşlarına sayılması ve refah payı verilmesi konularında taleplerini bir kere daha yineledi.

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 46,4 olması bekleniyor

Reuters tarafından yapılan ve 21 ekonomistin katıldığı ankete göre, Türkiye’de enflasyonun 2023 sonunda yüzde 46,4 seviyesine düşmesi bekleniyor. Merkez Bankası tarafından belirlenen politika faizinin ise seçimlerin ardından önümüzdeki çeyrekte yüzde 24’e yükselmesi öngörülüyor. 

Hamza Can :Maliyet artışları inşaat sektörünü vuracak

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımların ve maliyet artışlarının inşaat sektörünü menfi yönde etkilediğini ifade eden Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, “2024 yılı zorlu bir yıl olacak. Herkesin ayağını yorganına göre uzatmalı ve iyi bir planlama yapmalıdır” dedi.