Yeşil Sol Parti 4. Büyük Kongresi yarın yapılacak

Yeşil Sol Parti’nin 4. Olağan  Kongresi “Özgürlük İçin Yeniden” ana temasıyla yarın Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kongrede partinin isim değişikliğinin yanı sıra eş başkanlar ve yönetim değişikliğine de gidilecek.  

Önemli mesajlar verilecek

Ana temasının Kürt sorununun çözümü ve Ortadoğu’da süren savaşın barış ve diyaloğa evrilmesi olan kongrede, Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümüne dair mesajlar verilecek ve iktidara bu konuda çağrı yapılacak. Kongrede ayrıca, seçmenin beklenti ve eleştirileri doğrultusunda, yaklaşan yerel seçimler, ittifaklar ve yeni anayasa konusunda tutumu açıklanacak.

10 binin üstünde katılım

Edinilen bilgiye göre, 800 delegenin oy kullanacağı ve parti meclisinin yüzde 90 oranında değişeceği kongreye 10 binin üzerinde katılım bekleniyor. Türkiye’de AK Parti ve MHP dışındaki tüm siyasi partilerin, dünyadan ise sol, sosyalist partilerin temsilcilerinin davet edildiği kongreyi 100’e yakın gazeteci izleyecek.

Tüzük değişikliği

Kongrede, HDP ve öncülü siyasi partilerin çoğulculuğunu ve parlamento çalışmalarıyla uyumunu sağlamak amacıyla parti tüzüğünde 7 maddede değişiklik yapılacak, 2 yeni madde eklenecek. Tüzükte yapılacak değişiklikler, konferanslarda alınan kararlar ve halk toplantılarında gelen önerilerle paralel olacak.

Yerel kendini yönetecek

Partinin merkezileşmesine sebep olduğu gerekçesiyle önceki dönemde uygulanan “Her ilin bir PM üyesi bulunması” uygulamasından vazgeçilecek. Bunun yerine bölge PM‘leri görev alacak. Merkezlerin yereli değil, yerelin kendi kendini yönettiği örgütsel bir model uygulanacak.

Komisyon eksenli bir çalışma sisteminin olacağı parti Meclisi’nde sivil toplum, ekoloji ve örgütlenme komisyonu gibi komisyonlar çalışma yürütecek. Parti Meclisi içerisinden seçilecek Merkez Yönetim Kurulu’nda uzmanlık ve deneyim esas alınacak.

Parti Okulu dönemi başlıyor

Yeni dönemin en disiplinli işleyen mekanizmalarından biri yönetimi HDP fikriyatına hâkim akademisyenlerden oluşan Parti Okulu olacak. Tüm yöneticiler için mezuniyet zorunluluğu olacak. Ayrıca Parti Okulu’nu tamamlamayanlar, il başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyesi olamayacak.

Ankara’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşil Sol Parti‘nin, Atatürk Spor Salonu ve Sergi Sarayı’nda yapılacak 4. Olağan Kongresi nedeniyle bugün saat 23.00’ten yarın program sona erene kadar Cumhuriyet Caddesi’nin Gar Kavşağı ile Baruthane Kavşağı arasında kalan bölümü çift yönlü araç trafiğine kapatılacak.

Açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için öncelikli olarak toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri önerildi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku