Demirtaş: Faşist bir çete lideri olsaydım yargılanmazdım!

4 Kasım 2016’dan beri tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,   10 farklı dosyanın birleştirildiği davanın 9’uncu duruşmasında yaptığı savunmada, “Irkçı, faşist bir çete lideri olsaydım yargılanmazdım. Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur” dedi.

Demirtaş, savunmasını 25 avukatın üstlendiği,  Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan  duruşmaya Edirne Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı. Mahkeme heyeti, Demirtaş’ın avukatlarının taleplerini reddederek yeni duruşma gününü 15 Mayıs 2024 olarak belirledi.

“Yüz bin yıl yatsam gerçekleri söylemeye devam edeceğim”

Selahattin Demirtaş savunmasında şunları söyledi:  “Bu dava ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) 14.ve 18. maddesi ihlal ediliyor. Kürt siyasetçi olduğum için dava sürecinde ayrımcılık yapıldı. Ben bir Kürt olduğum için yargılanıyorum. Irkçı, faşist bir çete lideri olsaydım yargılamazdım. Yüz bin yıl yatsam söylemeye devam edeceğim. O dönemde az bile söylemişim. Sözlerimi geri alacak değilim. Beni seçen milyonlarca insan beni bu gerçekleri söylemem için seçti. Bunları söylememek alçaklıktır. Taleplerimiz meşrudur. Mahkeme benim etnik kimliğimden dolayı, siyasi kimliğimden dolayı ayrımcılığa uğramamı ortadan kaldırırsa adil bir yargılama olur.”

Savunmasında çeşitli  illerde cesetlere yapılan işkencelere ait  fotoğrafları gösteren Demirtaş, “Korumanız gereken şey bu alçaklığı yapanlar değil, insanlıktır” dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 7 yıldır yaptığı gibi, Demirtaş’ın avukatlarının tüm taleplerini reddetti ve yeni duruşma gününü 15 Mayıs 2024 olarak belirledi.

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku