DEM Parti: Kiliseye yapılan saldırı nefret söyleminin sonucudur

Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili olarak, DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri Yüksel Mutlu ve Mahfuz Güleryüz tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. 

“İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İktidarın ırkçı, ötekileştirici, ayrımcı politikası; halklar ve inançlar arasında kutuplaşmaya ve ayrışmaya neden olmuştur. Daha önce ibadethanelere, mezarlıklara ve okullara yönelik yapılan saldırıların gerçek failleri cezalandırılmamıştır. Cezasızlık politikaları nedeniyle saldırıların şiddetinin arttığı ortadadır. Öyle ki kiliseye yönelik saldırı da nefret siyaseti ve söyleminin bir sonucudur.

Bu coğrafyada yaşayan farklı inanç ve halklara yönelik baskılara karşı bizler DEM Parti olarak; inanç ve halkların eşit yurttaşlık temelinde yaşamaları için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu saldırının tetikçileri dışında gerçek faillerin bulunması için de olayın takipçisi olacağız.  

Yaşamını yitiren yurttaşın ailesine, Santa Maria Katolik Kilisesi cemaatine ve tüm Hristiyan alemine başsağlığı dileriz.”

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku