GPS çetesi üyeleri yakalandı

Ankara’da, bankadan yüklü  para çeken kişilerin araçlarına GPS koyup takip ederek yaklaşık 1 milyon 200 bin lirayı gasp eden GPS çetesi üyeleri, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Türk – Gürcü uyruklu bir çetenin,  bankaları gözetleyerek yüklü para çeken vatandaşların araçlarına GPS takıp takip ederek gaspettiğini belirledi.  Çete üyeleri düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Yumrukla gasp edilmiş

Edinilen bilgiye göre, polise başvuran bir vatandaş, işçilerin maaşını vermek için 1 Eylül günü bankadan 10 bin 350 euro çektiğini, şirket ortağı ile görüşmek için akaryakıt istasyonuna geldiğinde ise araçtan inen bir kişinin elindeki çantayı çekmeye çalıştığını, alamayınca araçtan inen ikinci kişinin kendisine yumruk atarak gaspettiğini belirterek şikayetçi oldu.

Üyeler Gürcistan uyruklu

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nin çalışmaları sonucunda tespit edilen bilgilere göre,   gasp eylemini gerçekleşiren çete üyelerinin Gürcistan uyruklu olduğu,  sürekli araç değiştirerek iz kaybettirmeye çalıştıklarını,  sahte pasaportla yurt dışına giriş-çıkış yaptıklarını belirledi.  Ayrıca aynı kişilerin 16 Ağustos’ta İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bir döviz bürosundan 34 bin 500 dolar çaldıkları da tespit edildi.

Gasp Büro Amirliği tarafından, son olarak şüphelilerin, Ankara’dan Afyonkarahisar’a oradan  da Antalya’ya kaçtıklarını tespit edildi ve  yapılan eş zamanlı operasyonlarla çete üyeleri yakalandı.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku