Sokak köpeklerini beslerken başından vuruldu!

Mamak’ta Zeki Çiçek (63) adlı hayvansever, sokak köpeklerini beslerken başından vuruldu. Çiçek, köpekleri beslediği için daha önce tartıştığı komşusu Orhan D.’nin (65) kendisini vurduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulundu

Olay önceki gün Mamak‘ın Dostlar Mahallesi’nde meydana geldi.   Zeki Çiçek‘, evinin önünde sokak köpeklerini beslerken başına saçma isabet etti. Başından yaralanan Çiçek, olay yerine  gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Mamak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu olan Çiçek, kendisini köpekleri beslediği için daha önce tartıştığı komşusu Orhan D.’nin vurduğunu iddia ederek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sokak hayvanalrını beslerken başından vuruldu

“Köpeklerimi vurdu”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre;  Zeki Çiçek, Orhan D’nin, daha önce beslediği köpeklerden 2’sini öldürüp,  3’ünü de yaraladığını iddia ederek,  “Bu civarda 50 tane köpeğe bakıyorum. Komşum olan Orhan D. bana ‘köpekleri al mahalleden defol git’ dedi. Sonrasında da köpeklerimi vurmaya başladı. 2 köpeğim hayatını kaybetti, 3 köpeğim yaralı, 5 köpeğim de kayboldu. Önceki gün de sokak hayvanalrını beslerken ‘Ayıp değil mi komşu?’ diye bir ses geldi. Döndüm ve kafamı elime attım, kanı görünce hemen polisi aradım. İlk başta sapanla attı zannettim. Ardından tüfekle vurduğunu ve saçma olduğunu öğrendim. Yaralanınca hemen Mamak Devlet Hastanesi’ne gittim. Bu çocuklarım cansız değildir, onlar için canımı ortaya koydum ve şahıstan  sonuna kadar şikayetçiyim. ” dedi.

“Ben vurmadım”

Suçlanan Orhan D. ise olayla ilgisinin bulunmadığını ve polis tarafından ifadeye çağrılmadığını söyledi. Orhan D.  şunları söyledi. “Zeki Çiçek, yaklaşık 150 köpeğe bakıyor ve baktığı alanın etrafı çevrili değil. Bu köpeklerden birisi geçen yıl eşimi ısırdı. Onunla uzun yıllardır komşuyum. Kafasından yaralandığı gün balkonda oturuyordum. Onun köpekleri kendi arasında boğuştu. Kafasından ben vurmadım. Bu bölgeye çok sayıda yabancı geliyor. Bazıları kuş vuruyor, belki onların silahlarından isabet etmiştir. Ayrıca ben de köpek besliyorum. Neden köpeklerini öldüreyim?”

“Sosyal medyadan kışkırtıyorlar”

Olayla ilgili açıklama yapan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan, Zeki Çiçek’in, hayvanları beslediği için vurulduğunu söyleyerek, “Burası neredeyse dağ başı ve 1,5 kilometre yakınımızda etrafımızda yerleşim yeri yok. Zeki Bey, burada bakmayacak nerede bakacak hayvanlara? Ayrıca bu hayvanları kendisi buraya getirmedi. Özellikle sosyal medya üzerinden hayvanlara ve hayvanseverlere karşı insanları kışkırtan hesapların etkisiyle komşular bile birbirine düşer oldu” dedi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku