DEM Parti Kadın Meclisi’nden, çirkin paylaşıma tepki!

31 Aralık’ta babası Tahir Demirtaş’ı kaybeden ve 2016’dan bu yana Edirne Cezaevinde tutulan eski HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş   hakkında sosyal medyadan  cinsiyetçi ve hakaret içerikli paylaşım yapılması  üzerine DEM Parti Kadın Meclisi tarafından #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir” etiketiyle bir açıklama yapıldı.

Açıklamada :

“Yoldaşımız Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi, hakaret içerikli paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Yas hakkına bile saygı duymayan, toplumun tüm değerlerini yok eden, çürüten bu dil; iktidarın toplumda yarattığı çürümüşlüğün göstergesidir. İktidara karşı en ufak eleştiride dahi şafak operasyonu ile ev basanlar, bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır. Bu nedenle diyoruz ki, bu saldırılar bilinçli ve örgütlü saldırılardır. Müsebbibi ve sorumlusu da bu iktidardır. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki; #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir” denildi.

Twitter’de yoğun tepki çeken paylaşım,  binlerce kişi tarafından eleştirilip ilgililer uyarılırken, muhataplardan  bu konuda bir açıklama gelmedi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku