Etimesgut ve CHP’de değişim

CHP, Etimesgut’ta mutlak kazanabileceği 2014 ve 2019 seçimlerini kaybetti. Kimse bu kaybedişlerin eleştirisini yapmak istemedi. Çünkü hataların bedelini ödeyecek olanlarda bu muhasebeyi yapacak olanların kendileriydi.

Bu dar ve azınlıkçı kadro elindekilerle yetinmenin memnuniyetiyle, ne hesap vermek, ne de kimseye söz hakkı tanımak istemiyordu.

Son iki yerel seçime büyük bir heyecanla giren, ancak büyük yenilgilerle çıkan CHP, neden bu kadar dağınık, çok sesli, kavgalı, öfkeli, gruplaşmış, plansız, projesiz, fikir ve hedef birliğinden uzak, bütünlüğünü yitirmiş bir şekilde hareket ediyordu?

Çünkü statüko hakimdi!

Etimesgut ilçe örgütü bu statükocu kadronun tasarrufunda işkence altındaydı.

Parti tabanı, üyeler ve delegeler, sonunda bu tekelci gidişata, kendi siyasal ve demokratik vetosunu kesin bir kararlılıkla koyarak “dur” dedi.

…ve kararlı ama sancılı bir değişimin, anlayışın, mücadelenin önü açıldı.

Alışılagelmiş, tek tip, ideolojik, dar, sorumluluk taşımayan, hesap vermeyen,  yeniliğe kapalı, seçmenine yabancı bir siyasal hareketin rakipleriyle yarışır hale gelebilmesi için, çok sabırlı ve kararlı olmak gerekiyordu ve bu pekâlâ mümkündü.

Samimi, sürdürülebilir, bütüncül, halka inen ve halkın arasında yapılan siyasetin sağladığı gücü doğru yöneten bir kadro bu işi omuzlayabilirdi.

Merkez mahalleleri oluşturan siyasal ve demografik yapıyı çözümleyememek veya yok sayıp görmezden gelmek, rakiplere alan açan bir anlayış değil miydi?

Merkezde siyaset üretebilmek neden zordu CHP için?

Radikal ve marjinal seçmen kitlesinden mi korkuyorlardı, yoksa kendi siyasal hedef ve kampanyaları mı yetersizdi? Yoksa ihtiyaç mı duyulmuyordu?

CHP için kangrene dönüşmüş Merkez’e bir neşter vurulmalıydı!

Eryaman, Bağlıca ve Elvankent’te seçmen üstünlüğünü elinde bulundurmak, ancak kendi seçmenini birleştirmekte dahi siyasal başarıyı sandığa taşıyamamak, ayrı bir yerel/siyasal sorun olarak çözüm bekliyordu.

Kaderi dar bir kadronun elinde, kendi içine kapanmış bir örgüt, yerel değerlerin ve ihtiyaçların dikkate alınmadığı seçim kampanyaları, demografik temsiliyete dahi cevap veremeyen kadrolarla, CHP nasıl seçim kazanabilirdi?

Kısacası değişim kolay değildi,  yığınla enkaz vardı. Fikren, fiilen ve psikolojik olarak yüksek bir duruş gerektiriyordu, öyle de oldu.

Etimesgut CHP ilçe teşkilatında son üç yıldır süregelen değişim anlayışı, güçlenerek devam ediyor.

Bugün, kendi örgüt yapısı içinde sağlanan birliğin gücüyle, kendi seçmenini “kazanılacak bir yerel seçim” kanaatinin arkasında toparlayabilmiş Etimesgut CHP’si görüyoruz.

Kendi seçmenini birleştirebilme iradesiyle güçlü bir taban elde edildi. Merkez mahallelerde yürütülen doğru ve etkin propagandanın karşılığını alan siyasi bir eğilim ve hareketlilik söz konusu.

Merkez’in dokusuna uygun bir siyasi çözümleme ve sunumlardan etkilenen eski demokratlar, milliyetçi demokratlar yaşanan bu olumlu değişimden oldukça memnun ve ilgililer.

Önümüzdeki yerel seçimler için açıklanacak adayın, örgütü ve tabanı bir arada tutacak, “Merkez”in dokusuna da uygun ve Merkez’e değer veren yerel bir isim olmasını önemseyen CHP anlayışı hâkim Etimesgut’ta.

Demografik, siyasi, mesleki, kültürel ve sair temsiliyetlerin doğru yapıldığı bir dağılımla oluşturulacak meclis üyeliği listesi CHP’nin Etimesgut’ta değişim adımları arasında görülüyor.

CHP için önemli bir avantaj da şu;

Enver Demirel başarılı bir siyasetçi ancak 6 dönemdir Etimesgut siyasetinin içerisinde. Bir eskimişlik var, haliyle.

Seçmen üzerinde de “artık bir değişim olsun” söylentileri hızla yayılıyor sanki.

Yine her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de rüzgâr CHP’den yana. 2024 yerel seçimleri Etimesgut’ta siyasi bir değişimin yaşandığı tarihi bir seçim olabilir.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
E-posta
RSS

Benzer Haberler

Daha fazla haber oku